Per M. Laursen Humlebæk Strandvej 97 DK 3050 Humlebæk

tel.: +45 49 19 14 49 - fax: +45 49 19 14 98

e-mail: permlaursen@mail.tele.dk

Forside Huspostille Grafisk tryk Plakat Billede

Kulturværdier skal vedligeholdes for at kunne glæde og berige fremtidens generationer. Denne "huspostille" fra 1749 har været flittigt benyttet.
Papiret er blevet vådrenset. Bindsiderne, der består af træ samt skind, er blevet genanvendt. Der er fremstillet nye metalspænder.
Til toppen
Grafiske tryk som kobberstik, litografiske tryk eller andre trykteknikker kan alle blive udsat for vandskade, med vandskjolder og mugdannelse til følge.
Disse skader kan i de fleste tilfælde rettes op. De brune oxidanter er kemisk reduceret og papiret fremtræder igen klart - dog med respekt for objektets helhed.
Til toppen
Plakater har aldrig været tænkt som reklametryk, der skulle overleve særlig længe. Plakaten er trykt på dårlig træholdig papir med et stort indhold af lignin, der er en dårlig bestanddel af træets samlede cellulose indhold. Det betyder at plakaten bliver brun, sprød og kan knække som glas.
Plakaten er blevet renset i vand. Papirets lave pH-værdi er genoprettet. På bagsiden er der blevet tilført et nyt tyndt lag papirfibre som støttemateriale for plakaten. Trykket er genlimet, tørret og presset.
Til toppen
Til toppen